Лесто Продукт с дарение за ПТГ "Н. Й. Вапцаров"

Лесто Продукт с дарение за ПТГ \
14 Март 2018

 

Учениците от Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Враца вече ще имат възможност да се запознаят и работят със съвременно оборудване за чертане и проектиране. Новият учебен кабинет бе официално открит на 13-ти март, а техниката ново поколение е осигурена от Лесто Продукт ЕООД като част от стратегията на компанията да участва активно и подпомага развитието на младите хора във Враца.

Новата зала разполага с 13 работни места, 3D скенер и 3D принтер, а учениците ще се обучават и работят на програмата за инженерно проектиране SolidWorks - мощен софтуер, който се използва за 3D моделиране, проектиране на схеми, печатни платки и динамични натоварвания. За целите на учебния процес, Лесто Продукт е закупила и предоставила също 60 лиценза и над 600 видео уроци. С помощта на новите технологии учениците ще могат да проектират, а след това и да онагледяват и материализират проектите си.

На откриването присъстваха областният управител на Враца Малина Николова, началникът на РУО Враца Галина Евденова и представители на работодателски организации и бизнеса. Г-жа Николова поздрави Лесто Продукт за инициативата и допълни, че тя трябва да бъде пример за целия бизнес, както в региона на Враца, така и в цялата страна. От своя страна, директорът на ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ Ирма Емилиянова определи съвместната работа с Лесто Продукт като „голяма крачка в партньорските отношения с работодателите в региона“. През 2018/2019 г. в професионалната гимназия ще бъде сформирана нова паралелка по професия „Машинен техник“ в специалност „Машини с цифрово-програмно управление“.

Лесто Продукт е дългогодишен партньор на ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ и подкрепя въвеждането на дуалното обучение. Според управителя на фирмата, Ивайло Гладнишки, съвместната работа на бизнеса с образованието ще върне доверието на младите хора в професионалното образование и ще допринесе за икономическото развитие на региона.

По данни на Евростат, броят на заетите в металообработващата индустрия в Европа е 17 милиона.

Кратко видео за работата на Лесто Продукт с ученици от професионалните гимназии може да видите в YouTube канала на компанията.

_ _ _

 

ЛЕСТО ПРОДУКТ ЕООД е компания базирана в България, с над 20 години опит в изработката на метални изделия за машини и съоръжения намиращи приложение в различни сектори на промишлеността. Основните технологични операции прилагани за изработка на отделни метални детайли или асемблирани единици са лазерно рязане, щанцоване, огъване, заваряване, прахово-полимерно боядисване и монтаж на компоненти и възли.

 

За контакти:

тел: +359 92 661 093
email:  office@lestoproduct.com
URL: www.lestoproduct.com

към всички новини